Een kleine gedachte heeft grote gevolgen

gedachteDoor: Marisca

Reclame op TV, op straat of in de brievenbus. Overal worden we beinvloed over hoe we ons moeten voelen, hoe we eruit moeten zien, wat we moeten eten en wat niet. Hoe gelukkig en vrij we moeten zijn als we het juiste maandverband hebben. Of hoe zorgeloos en blij we zijn als we een uitvaartverzekering afsluiten. Ik heb dit jarenlang onderschat. Ookal vroeg ik melzelf wel eens af. Zou ik bepaalde producten wel gekocht hebben als ik de aanbiedingsfolder niet had gelezen? Was ik er dan ook echt naar opzoek gegaan om het te kopen? Had ik het echt nodig of heb ik mij wijs laten maken dat ik niet zonder dat product kan leven.

Ik kan nu zeggen. JA! Ik heb toegestaan dat ze mij dat wijs konden maken. Deze week werd ik me hier echt bewust van. Ik heb met interesse een programma gevolgd van RTL. 10 jaren jonger in 10 dagen. Ik vind het een leuk programma. Wat mij zo aanspreekt is de inzichten, bewustwording en hoe mensen zichtbaar van binnenuit een grote verandering doormaken.
Ze hervinden het contact met zichzelf, hun eigen kracht, hun partner en stellen bewuste prioriteiten.
Heel mooi om te zien, vind ik ook hoe deze mensen stralen na afloop en ook zo open zijn geworden.

Nu heeft dit programma wat mij betreft ook een schaduwzijde. In elke aflevering worden er wel tanden gebleekt en/of oogleden weggesneden. Een heel dubbel gevoel heb ik hierover. De mensen in de aflevering voelen zich misschien onzeker erover en kunnen hierdoor geholpen zijn en/of zich sterk voelen zoveel over te hebben voor zichzelf. Maken zich mooi van binnen en buiten tegelijk. Prima! ze zijn gelukkig en daar gaat het om. Daarvoor doen ze mee. Om zich weer gelukkig te voelen in hun lichaam, leven en relatie. Maar elke week zo’n verandering in beeld.
Elke week zien hoe deze mensen opknappen met onder andere zo’n ingreep, hoe subtiel is het zaadje geplant in mijn brein, geëtiketteerd dat het ‘slecht’ is tekenen van ‘ouderdom’ te laten zien.
Elke week 1 scene met een ingreep in dit programma. 7 weken achter elkaar heeft al zoveel invloed dat er bij mij onzekerheden opkomen over mijn oogleden, waar ik voorheen totaal geen notie van had.

Nu is het natuurlijk gemakkelijk om me hier druk over te maken, maar het geeft me ook heel veel kracht en vertrouwen. Want als ik 7 weken achter elkaar, 1 moment inlas. Een moment van rust waarin ik denk over een doel wat ik wil verwezenlijken, een wens of gewoon liefde geef aan mezelf.
Heel bewust voel hoe het is om mezelf lief te hebben of hoe het voelt in detail om mijn doel te hebben bereikt. Dan heeft dat dus ook heel veel invloed op mijn leven. En dan heb ik het nog maar over 1 moment per week.

Dat bied mogelijkheden!

Marisca

2 thoughts on “Een kleine gedachte heeft grote gevolgen”

 1. angele says:

  Eerdere reactie via Mindz:

  Chantal Klaver
  Ja, dat kan heel raar zijn. Ik vind het heerlijk om als ik ’s avonds laat thuiskom even te zappen en zag laatst ook een programma over een vrouw die een make-over bij een man wilde doen. Op aanpassen van kleding en sieraden zei hij al nee, toen begon ze over sporten en een kinimplantaat en werd hij (terecht) kwaad.

  Ik kan me voorstellen dat zo een programma je onzeker maakt, maar als ik het resultaat van alle botox, fillers en straktrekkers zie, dan maakt dat op mij minder indruk dan een lach, de kapper, de kleding en vooruit, sommige aanpassingen aan het gebit (sommige tanden kunnen wel een goede opknapbeurt gebruiken). Dus als je je niet zo mooi voelt, begin met de eenvoudige dingen waardoor je je zekerder voelt en er beter uitziet: Een heerlijke douche, scrubben, masker, mooie make-up, kapper, mooie kleding, een keer sporten etc

 2. angele says:

  Eerdere reactie via Mindz:

  Rita Zeelenberg

  Mijn strategie tegen dit probleem: 1. een nee/nee sticker op de deur 2. abonnementen op tijdschriften opgezegd 3. tv vaker uit. Het is inderdaad niet gemakkelijk om je niet te laten beïnvloeden door wat je ziet en leest, dus ik kies voor ‘onthouding’. Mooie blog, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *